Δημοσιεύσεις στην ενότητα ‘Ειδήσεις’

Εξαγορά της Crestock από την Masterfile Corporation

4/07/2010

Την εξαγορά της Crestock ανακοίνωσε την 1η Ιουλίου 2010 ή Masterfile Corporation. Ακολουθεί μέρος του δελτίου τύπου που εξέδωσε η εταιρία.

Πρόκειται για ιδιωτική εταιρία που δραστηριοποιείται στην χορήγηση αδειών χρήσης εικόνων από το 1981 και είναι γνωστή στον εκδοτικό και διαφημιστικό χώρο. Εδρεύει στον Καναδά (Τορόντο) ενώ τα κεντρικά της γραφεία στην Ευρώπη βρίσκονται στο Dusseldorf. Διατηρεί γραφεία σε Λονδίνο, Παρίσι και Μιλάνο ενώ παράλληλα συνεργάζεται με πρακτορεία που προωθούν τις εικόνες της σε πάνω από 100 άλλες χώρες.
Διαβάστε περισσότερα »

StockXpert – σταματά η λειτουργία του

5/02/2010

Όπως ανακοινώθηκε στις 2 Φεβρουαρίου 2010 σταματά η λειτουργία του φωτογραφικού πρακτορείου StockXpert. Το πρακτορείο δεν θα εγγράφει πλέον νέα μέλη, αγοραστές ή πωλητές εικόνων και δεν θα δέχεται πλέον νέες εικόνες από τους πωλητές του.
Διαβάστε περισσότερα »

Η Shutterstock ανακοίνωσε την εξαγορά της BigStockPhoto

23/09/2009

Νέα Υόρκη, 23 Σεπτεμβρίου 2009

Η Shutterstock, το μεγαλύτερο παγκοσμίως συνδρομητικό πρακτορείο πώλησης stock εικόνων ανακοίνωσε την εξαγορά της BigStockPhoto που στηριζόταν κυρίως στην πώληση stock εικόνων με credits. Οι οικονομικοί όροι της συμφωνίας δεν έχουν αποκαλυφθεί.
Διαβάστε περισσότερα »

Yaymicro: Νέο φωτογραφικό πρακτορείο

23/05/2008

YayMicroΈνα νέο φωτογραφικό πρακτορείο ανοίγει τις πόρτες του σε λίγες ημέρες και συγκεκριμένα στις 2 Ιουνίου και προσκαλεί φωτογράφους και εικονογράφους να ανεβάσουν τις εικόνες τους για πώληση.

Οι εικόνες στο YayMicro χωρίζονται σε editorial και creative ως προς τη χρήση τους ενώ ανάλογα με το μέγεθος που επιλέξει ο αγοραστής small, medium και large ή vector οι τιμές αντίστοιχα είναι 1, 5 και 10 ευρώ από τα οποία τα μισά είναι η προμήθεια του φωτογράφου ή εικονογράφου.
Διαβάστε περισσότερα »

LuckyOliver: Closing the Doors

17/04/2008

Δυο μέρες πρίν, στις 15 Απριλίου 2008, ο Bryan Zmijewski, ιδρυτής του φωτογραφικού πρακτορείου LuckyOliver, με δημοσίευμα του στο blog του ιστότοπου ανακοίνωσε το κλείσιμο της online επιχείρισής του.
Διαβάστε περισσότερα »

LuckyOliver: μείωση του χαμηλότερα απαιτούμενου ποσού για πληρωμή

13/02/2008

Τρεις μέρες πριν την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου το φωτογραφικό πρακτορείο LuckyOliver αποφάσισε να δείξει την αγάπη του στους φωτογράφους που συμμετέχουν με τις φωτογραφίες τους στην συλλογή του. Έτσι ανακοίνωσε την μείωση του χαμηλότερα απαιτούμενου ποσού που χρειάζεται να έχει κερδίσει ο κάθε φωτογράφος για να μπορέσει να απαιτήσει πληρωμή.

Την ώρα που οι ετήσιες πωλήσεις για την microstock βιομηχανία αγγίζουν τα 100 εκατομμύρια δολάρια, οι φωτογράφοι και οι εικονογράφοι που ανεβάζουν τις εικόνες τους προς πώληση απαιτούν από τα microstock sites να τους δείξουν επιτέλους τα λεφτά.
Διαβάστε περισσότερα »