Εξαγορά της Crestock από την Masterfile Corporation

Την εξαγορά της Crestock ανακοίνωσε την 1η Ιουλίου 2010 ή Masterfile Corporation. Ακολουθεί μέρος του δελτίου τύπου που εξέδωσε η εταιρία.

Πρόκειται για ιδιωτική εταιρία που δραστηριοποιείται στην χορήγηση αδειών χρήσης εικόνων από το 1981 και είναι γνωστή στον εκδοτικό και διαφημιστικό χώρο. Εδρεύει στον Καναδά (Τορόντο) ενώ τα κεντρικά της γραφεία στην Ευρώπη βρίσκονται στο Dusseldorf. Διατηρεί γραφεία σε Λονδίνο, Παρίσι και Μιλάνο ενώ παράλληλα συνεργάζεται με πρακτορεία που προωθούν τις εικόνες της σε πάνω από 100 άλλες χώρες.

Στόχος της εξαγοράς

Είναι κοινό μυστικό ότι το μοντέλο microstock έχει ταράξει εδώ και χρόνια τα νερά της βιομηχανίας παραγωγής και προώθησης stock εικόνων. Έτσι, με αυτήν την εξαγορά η Masterfile, που κινούταν κυρίως στον χώρο αδειοδότησης για RM και Macrostock RF εικόνων, διεκδικεί ένα κομμάτι από την πίτα. Πιστεύουμε ότι η επιχειρηματική εμπειρία και οι διαθέσιμοι πόροι της Masterfile συνδυαζόμενοι με την κοινότητα της Crestock θα είναι επωφελής για τους πελάτες αλλά και για τους συνεργάτες του πρακτορείου. Αυτό θα είναι πλέον εφικτό με την δυνατότητα παροχής stock εικόνων σε μια μεγαλύτερη γκάμα τιμών και μοντέλων αδειοδότησης, ενώ παράλληλα οι συνεργάτες (φωτογράφοι και εικονογράφοι) του πρακτορείου αποκτούν μια καλύτερη διεθνή αγορά για της εικόνες τους.

Η νέα Crestock

Η Crestock θα λειτουργεί ως ξεχωριστή επιχειρηματική μονάδα με σημαντική υποστήριξη από Masterfile στον τομέα των οικονομικών, μάρκετινγκ και τεχνολογίας. Ο ιδρυτής της Crestock, Geir Are Jensen, παραμένει στην εταιρία ως ανώτερος σύμβουλος. Σχεδιάζουμε να προσθέσουμε έναν αριθμό κατά τον επόμενο χρόνο για να βελτιώσουμε το επίπεδο υπηρεσιών. Το παραπάνω εγχείρημα θα είναι υπό την επίβλεψη του προέδρου της Masterfile, Steve Pigeon, ενώ σταδιακά θα απασχοληθεί και άλλο προσωπικό από την Masterfile στην προσπάθειά μας να φτιάξουμε μια καλύτερη Crestock.

Τι σημαίνει αυτή η αλλαγή για τους συνεργάτες μας;

Οι πληροφορίες σύνδεσης των φωτογράφων, καθώς και ο τρέχων λογαριασμός τους στην Crestock παραμένουν αμετάβλητα.
1. Πληρωμές. Πρώτο μας μέλημα είναι να δωθούν οι πληρωμές προμηθειών σε όσους συνεργάτες το έχουν ζητήσει, διαδικασία που θα ολοκληρωθεί σε δύο εβδομάδες από σήμερα. Μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι οι πληρωμές θα είναι τακτικές και στην ώρα τους από τώρα και στο εξής.
2. Καθυστέρηση στην αξιολόγηση εικόνων. Η Crestock διαθέτει αυτήν τη στιγμή ένα σημαντικό υπόλοιπο νέων εικόνων πρός αξιολόγηση και δημοσίευση προς πώληση. Ο έλεγχος θα ολοκληρωθεί εντός δύο μηνών. Εν τω μεταξύ, προγραμματίζουμε την προσθήκη νέων έμπειρων επιθεωρητών εικόνας και συντακτών στην ομάδα μας για να μπορούμε να χειριστούμε μεγαλύτερο όγκο.
3. Γρήγορος χρόνος απόκρισης. Κατά το παρελθόν έτος, η Crestock λειτουργούσε με μειωμένο προσωπικό, κάτι που περιόριζε σοβαρά την ικανότητά τους να απαντούν σε ερωτήματα και προβλήματα. Από σήμερα θα απαντούμε στα e-mail σας μέσα σε 24 ώρες.

Τι άλλο μπορείτε να περιμένετε από Crestock;

Διαφήμιση και προώθηση. Περιμένετε πολύ περισσότερο “θόρυβο” στα μέσα μαζικής ενημέρωσης καθώς εργαζόμαστε με την διαφημιστική μας εταιρία και το προσωπικό μάρκετινγκ στην επιθετική οικοδόμηση των πωλήσεων της Crestock.
Περισσότερα μοντέλα τιμολόγησης. Η Crestock έχει ένα από τα απλούστερα μοντέλα τιμολόγησης διαθέσιμα σε microstock πρακτορείο και σκοπεύουμε να διατηρήσουμε αυτή την αρχή, αλλά σύντομα θα προσφέρει ένα ευρύτερο φάσμα των αρχείων των μεγεθών και των επιλογών των τιμών. Θα συνεχίσουμε το δημοφιλές χαρακτηριστικό της Crestock που επιτρέπει στους πελάτες να κάνουν συναλλαγές μέσω πιστωτικής κάρτας, χωρίς να τους αναγκάζουν να αγοράζουν πιστωτικές μονάδες (credits) εκ των προτέρων.
Παγκοσμιοποίηση. Θα επεκτείνουμε την Crestock σε ένα πολυ-γλωσσικό περιβάλλον αγοράς εικόνων που να υποστηρίζει παράλληλα και αγορές με άλλα νομίσματα εκτός δολαρίου κατά τη διάρκεια του προσεχούς έτους, ανάλογα πάντα με τις δυνατότητες της Masterfile.
Νομικές βελτιώσεις. Έχουμε ενημέρωσει τους γενικούς όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας, προσθέσαμε μια συμφωνία προσχώρησης μέλους και αντικαταστήσαμε την συμφωνία παροχής εικόνων από τους συνεργάτες μας καθώς και τους όρους αδειοδότησης εικόνων και τις προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες αυτές παρέχονται στους πελάτες για την αμοιβαία προστασία μας. Έχουμε προσθέσει επίσης νέες ενημερωμένες φόρμες model release και property release για την εξυπηρέτησή σας (και την νομική σας προστασία).
Η νέα σύμβαση διάθεσης εικόνων είναι αρκετά μακροσκελής σε σύγκριση με το παλιό έγγραφο της Crestock, αλλά εξηγεί ακριβώς πώς πρόκειται να συνεργαστούμε και ορίζει πλέον με σαφήνεια τα δικαιώματά σας και τα δικά μας. Από την εμπειρία μου στην Masterfile, έχω μάθει ότι οι καλές συμβάσεις κάνουν τους καλούς φίλους. Θα πρέπει να διαβάσετε και να αποδεχθείτε τη νέα σύμβαση για να μπορέσετε να ανεβάσετε νέες εικόνες στην Crestock αλλά μπορείτε ακόμη να ζητήσετε και να λάβετε την πληρωμή σας χωρίς την έγκριση της νέας συμφωνίας.

Ετικέτες: ,

AddThis Social Bookmark Button

Απαντήστε